Новости

 • 16мај

  Премиера на Сината птица

  (Новости) 
  За 18-ти мај е закажана премиера на Сината птица.  Повеќе →
 • 16мај

  Премиера на Последна шанса

  (Новости) 
  За 21 мај е закажана премиерата на Последна шанса.  Повеќе →

Издвојуваме

Не го пропуштајте Првиот меѓународен театарски фестивал во организација на Македонскиот народен театар. Погледајте ја програмата!

Во рамките на фестивалот ќе бидат организирани и многу работилници – не ги пропуштајте!

Работилници

ДВАЈЦА ЗА ЧАЈ
РАЗГОВОРИ
ФЕСТИВАЛСКИ КЛУБ

Повеќе

ПРЕПОРАЧУВАМЕ

Прес конференции

Закажана е нова прес-конференцијата на 10 јули (четврток) во 11 часот.

На сцената на Македонскиот народен театар завршуваат подготвките на претставата „Електра и Орест“  во режија на Андри Жолдак , едно од најголемите европски режисерски имиња на денешницата.

Андриj Жолдак во 2014 година е добитник на наградата  „Златна маска“ за режија која претставува највисоко признание од областа на театарот во Русија. Неговите претстави се дел од најпрестижните светски фестивали и се носители на голем број награди и признаниа.

 

 

Закажана е нова прес конференција на 08 јули  во 11 часот по повод:

Денови на Макеонскиот Народен театар во Кратово

  На прес конференцијата ќе бидат објавени претставите и дополнителната програма кои ќе се одржуваат од 11 до 15 јули.

  Повелете

Критики

Како нѐ гледаат другите, што велат за нас? Дали им се допаѓаме? Кажете ни и вие што мислите – само немој да бидете рамнодушни?

  Погледајте

Награди

Жири комисијата на прилепскиот театарски фестивал „Војдан Черодрински“ за најдобра претстава на 49-тото издание ја прогласи „Вечна куќа“ на Дејан Пројковски.

  Прочитајте

Дојдете и кажете ни здраво

Бидете дел од нас

Имаме неверојатни новости кои што сакаме многу скоро да ги поделиме со вас. Следете нѐ!

Информирајте се

Немојте повторно да пропуштите нешто што не можете да го погледнете никогаш повеќе. Пратете ни порака.

Поканете некого?

Вашите гости се и наши гости, повикајте ги преку следново видео:

Back to Top